Voor de beschrijving van de stappen en verdere uitleg klik je op de onderstaande links.

De Zes Stappen

Het 6-stappenplan is een eenvoudige en effectieve manier om de oorzaak van onvrede op te sporen, ongedaan te maken en onmiddellijk innerlijke vrede en vrijheid te ervaren. Ook al is het een eenvoudige methode, het vraagt toewijding. Als je het regelmatig toepast krijg je steeds meer zicht op de overtuigingen die je ervaringen bepalen en wordt het kiezen voor een andere manier van kijken steeds makkelijker.
Lees meer

Kiezen

Hoewel we het doorgaans niet in de gaten hebben, kiezen we elk moment om naar onszelf en de wereld te kijken vanuit angst of vanuit Liefde.
Lees meer

Lijst met gevoelens/emoties

Gebruik deze lijst om je te helpen bij het 6-stappenplan.
Lees meer

Overtuigingen

Een overtuiging over jezelf bepaalt hoe je naar jezelf en de wereld om je heen kijkt. ‘It runs the show’. Een overtuiging is altijd gekoppeld aan één of meerdere gevoelens. Zolang je de overtuiging blijft geloven, worden gevoelens opgeroepen. Wat kun je met die gevoelens doen? We
zijn gewend om ze te onderdrukken, te negeren of ons er door te laten
meeslepen. Maar dat levert nooit op wat je werkelijk verlangt. Je kunt ervoor kiezen om ze te onderzoeken.
Lees meer

Valkuilen

In ons persoonlijke proces naar het steeds meer ervaren van innerlijke vrede en vreugde, zijn wij een aantal valkuilen tegengekomen, die we hieronder noemen.
Lees meer

Waarheid statements

Deze lijst kan een hulpmiddel zijn bij de zesde stap van het 6-stappenplan: Wat je bent gaan geloven over jezelf was een vergissing en heeft waarschijnlijk heel veel gevolgen gehad voor hoe je naar jezelf en de wereld keek en ermee omging, tot nu toe. Je kunt er nu voor kiezen om het los te laten, je er niet meer mee te identificeren en je nu de waarheid weer gaan herinneren over jezelf. Wat daarbij van belang is, is dat je je realiseert dat jouw waarde intrinsiek en onveranderlijk is (niet wordt bepaald door wat je doet of denkt). Wat je gelooft over jezelf, zo kijk je en ga je om met jezelf en anderen.
Lees meer

Choose Again” – Nu in het Nederlands.

De Kies Opnieuw-aanpak en het ‘Zes Stappen naar Vrijheid’ proces is ontwikkeld door Diederik Wolsak, geïnspireerd door het gedachtegoed van Een cursus in wonderen.

In zijn boek vertelt hij zijn levensreis van zijn kindertijd in het Jappenkamp tot de oprichting van het Attitudinal Healing Centre in Costa Rica.